За мен и моята страст - сватбената фотография

Алекс Велчев – Сватбен фотограф на годината в България за 2019 г.

РаПрофесионален сватбен фотограф - Алекс Велчевдвам се да се запознаем, казвам се Алекс и фотографията винаги е била част от живота ми. Преди да намеря призванието си на професионален сватбен фотограф кариерата ми премина през рекламния бизнес и маркетинговата сфера. Но едва сега намирам истинско удовлетворение от работата си и спокойно мога да заявя, че се чувствам наистина привилегирован да бъда част от Вашата любовна история.

Вярвам в това, че ключът към зашеметяващите снимки е в това – хората, които снимам, да се чувстват спокойни и отпочинали. Това се постига чрез изграждане на връзка с клиентите и опознаването ни един с друг. Ето защо винаги отделям време да опозная хората, които ме избират да бъда техен фотограф, било то за тяхната сватба или пък за лична фотосесия. Разбирането на това какво клиентите очакват и какво искат да постигнат посредством фотосесията е съществено за мен и е ключов фактор за получаването на прекрасни кадри, които ще Ви зареждат години наред.

Моята философия за сватбената фотография.

Професионален сватбен фотограф - Алекс Велчев

Вярвам, че наемайки сватбен фотограф, клиентите заслужават професионалист, който притежава креативна визия и работи перфектно с техниката. По тази причина, моята философия за сватбена фотография се състои от следните разбирания:

  • Основната цел на професионалната сватбената фотография е да удовлетвори максимално клиентите, като съхрани техните най-скъпи спомени.
  • Сватбените фотографи са творци и по тази причина следва да притежават значителни познания за композиция, светлина, цветове, дизайн, контраст и т.н.
  • От съществено значение е познаването на техниката – да се избират правилните настройки на апаратите и обективите, за максимален резултат.
  • Работейки непрекъснато при необичайни светлинни условия и ограничения във времето, сватбените фотографи трябва да бъдат адаптивни и креативни.
  • Непрекъснатото усъвършенстване на уменията и използваната апаратура са ключови за създаването на незабравими сватбени снимки.
  • Сватбените фотографи са длъжни да дават винаги най-доброто от себе си и да предразполагат клиентите си, за да се чувстват те комфортно пред обектива.

Призове и отличия, спечелени с мои сватбени снимки

Сватбен фотограф на годината - Алекс Велчев

Сватбен Фотограф на Годината в България (Годишни награди на НАПСФВ 2019)

Сватбен фотограф за София и Варна - Алекс Велчев

1-во място Категория Геометрия (Годишни награди на НАПСФВ 2019)
Избор на редактора, Снимка на седмицата, Снимка на годината (MyWed.com)
Избор на редактора, Снимка на деня (ProWedAward.com)
Корица на Photo-Forum.net
Избор на редактора (Fotografi-Cameramani.ro)

1-во място Категория "Моменти" (Годишни награди на НАПСФВ 2019)

1-во място Категория „Моменти“ (Годишни награди на НАПСФВ 2019)
Снимка на седмицата (MyWed.com)
Избор на редактора, Снимка на деня, Снимка на седмицата (ProWedAward.com)
Избор на редактора (Fotografi-Cameramani.ro)

Ще се радвам да се запознаем и обсъдим заснемането на Вашата сватба!

Свържете се с мен