Често Задавани Въпроси

[wpseo_breadcrumb]

В: Какво предлагате?

О: Качествено и пълно репортажно фотозаснемане на събитията в сватбения ден от един/двама фотограф/и общи планове в обредния дом и църквата, заснемането на детайли от сватбения ден, акцентиране върху емоциите на младоженците, техните родители и гостите на сватбата, в рамките на 10 часа. Има опция за овъртайм.

В: Какво ще получим след сватбата?

О: Качествено фотозаснемане на неограничен брой кадри; индивидуална софтуерна обработка на всички кадри; детайлна и артистична допълнителна софтуерна обработка на селектирани около 80-100 бр. кадри.

В: В какъв формат снимате?

О: Сватбеното Ви тържество се заснема изцяло в RAW формат, но готовия продукт ще го получите във формат JPG. Форматът RAW ми позволява да постигна най-добро качество по време на пост-обработката на кадрите.

В: Какъв вид техника използвате?

О: Използвам три фулфрейм тела Nikon, в комбинация с различни варио и твърди обективи Nikkor.

В: Кой избира снимките за фотоалбумите?

О: Първоначално, изработвам дизайн и Ви предлагам вариант на албум с подбрани от мен кадри. След това Вие разглеждат проекта и ми връщате насоки за промяна на дизайна и на снимките, които не Ви допадат. Правя промените по проекта, съобразно изискванията Ви и отново Ви го изпращам за одобрение. Едва след финално потвърждение от Ваша страна относно проекта за фотоалбум, пристъпвам към печата и изработването му.

В: Занимавате ли се с видеозаснемане?

О: Лично аз не се занимавам с видеозаснемане, съсредоточил съм се единствено във фотографията. Ако обаче се интересувате от видеозаснемане, моля упоменете това в първоначалното си запитване или в мейла си, за да мога да Ви препоръчам колеги, с които работим и които ще Ви предложат качествена услуга.

В: Колко време ще отнеме фотосесията в сватбения ден?

О: По правило професионалната фотосесия в деня на сватбата отнема поне 1 час и половина, като не броим времето за придвижване до избраната от Вас локация.

В: Какво представляват фотосесиите в отделен ден?

О: Включва заснемане на младоженците в ден, различен от сватбения, което дава по-спокоен творчески контекст на кадрите и ни позволява да реализираме по-оригинални концепции. В деня на сватбата често няма достатъчно време, защото графикът е натоварен. При сесия в отделен ден, разполагаме с достатъчно време, за да потърсим хубавите снимки, без да бързаме. Най-важното – можем да използваме най-красивата естествена светлина около залез / изгрев. Продължителност на ангажимента е до 3 часа.

В: Необходим ли е втори фотограф?

О: Използването на втори фотограф обогатява значително фото историята и придава “филмово” внушение. Вторият фотограф позволява заснемането на нестандартни и необичайни гледни точки по време на събитията. Докато единия фотограф заснема “задължителната” част, другият е освободен да бъде много по-креативен. Например, докато единият фотограф снима младоженците на церемонията, другият внимава и улавя реакциите на роднините и гостите. Двамата фотографи могат да заснемат паралелно случващи се неща по едно и също време – единият заснема подготовката на булката, а другия – подготовката на младоженеца.

В: Трябва ли ни фото-асистент?

О: Работата с фото-асистент ще Ви осигури повече възможности. Ще можем да използваме повече осветление по време на фотосесиите, което ще осигури много по-впечатляваща визия на кадрите. Наличието на фото-асистент ще ме освободи  от настройване на светлини, носене на оборудване, което означава, че ще имам повече време да снимам и да уловя повече красиви моменти за Вас. В зависимост от натовареността на Вашето събитие, може да е наложително използването на асистент. Цената за наемането на фото асистент е в размер на 200,00 лв.

В: Какво е репортажно заснемане на събитието?

О: Репортажното заснемане се използва в определени моменти от сватбата, когато намесата на фотографа не е желателна и фотографът не може да повлияе върху светлинните условия. Такива моменти са ритуалите – граждански, църковен, изнесен и т.н. Фотографът в тези случаи е свидетел на събитията, каквито са всички останали гости, но с тази “привилегия” да избира най-добрите гледни точки.

В: Какво е художествено заснемане на събитието?

О: Това са моментите, в които Вашият фотограф се намесва, за да Ви даде напъдствия за позиране, светлина, изражение и т.н. Тук той преценява обстанпвката и пресъздава с Ваша помощ интересни идеи. Основно това се случва през времето на фотосесията в сватбения ден.

Имате още въпроси?

Потърсете ни