Какво е Следсватбена Фотосесия и защо си заслужава

[wpseo_breadcrumb]

Често, мои младоженци ми споделят, с възклицание, как сватбения им ден е преминал, като един миг. Както една булките се изрази, „Денят ми беше, като едно бяло петно! Нямам търпение да видя снимките ни, за да се насладя на нещата, които съм пропуснала!“

Когато направите равносметка на времето и усилията, отделени за планиране и подготовка, ви се иска сякаш да можете да удължите деня, за да се насладите на прекрасния си празник по-дълго.

Ами ако ви кажа, че има как да спечелите време в деня на сватбата и в същото време вашите сватбени снимки могат да станат още по-добри?

Истината е, че има начин това да се постигне. Нарича се Следсватбена фотосесия.

Какво представлява следсватбената фотосесия?

Следсватбената фотосесия се осъществява с булката и младоженеца в произволен ден след сватбения. Това може да бъде на следващия ден, на следващата седмица, на следващия месец, а защо не на първата годишнина от сватбата ви. Това се случва по договаряне и зависи от графика на фотографа и клиентите. За разлика от годежната сесия, булката и младоженецът се обличат отново в сватбеното си облекло (булчинска рокля и съответно костюм) и се отправят за фотосесия към някоя интересна локация.

Следсватбена фотосесия

Как следсватбената фотосесия ще направи сватбения ви ден и снимки по-добри?

Един от основните виновници за напрежението и негативните емоции, които могат да се появят в деня на сватбата е времето. Вие постоянно бързате от едно място за друго, без да можете да се насладите на момента, да обърнете внимание на гостите или половинката си. Следсватбените снимки решават този проблем много лесно – освобождава ви от необходимостта да правите дълга фотосесия и така имате достатъчно свободно време за по-важни занимания.

В допълнение качеството на заснетите кадри ще е много по-добро. Стандартно фотосесията в деня на сватбата се прави през тази част на деня, когато светлината е най-неподходяща – по обяд или в средата на деня, когато слънцето е разположено в зенита си и създава неприятни сенки по лицата на младоженците. Посредством Следсватбената фотосесия можем да изберем най-доброто време от деня за снимки и да се възползваме от най-доброто естествено осветление! Златният час преди залез слънце е особено очарователен и е възможно най-благоприятното време за творчество и красиви моменти.

Бонус – Ако не сте прекарали 2-3 часа позирайки под жулещите слънчеви лъчи или режещия Варненски вятър, ще имате повече енергия за танци и забава на приема.

Какво ви позволява Следсватбената фотосесия?

Вижте ползите от добре организираната следсватбена фотосесия

Облечете отново сватбената си рокля

Вашата сватбена рокля може да е най-скъпата дреха, която някога ще си купите – не би ли било чудесно да имате причина да я облечете още веднъж?

Следсватбена фотосеися - Алекс Велчев

 

Отлагане на фотосесията при лошо време

Ако в рамките на сватбения ви ден времето е лошо, то няма какво да направите, освен да вземете чадър и да се възползвате от него! Но съвсем спокойно Следсватбената фотосесия може да се планира при лошо време, или пък да се отложи за ден, когато времето ще отговаря на вашите изисквания.

Изборът на дестинации е неограничен

Винаги сте искали да имате сватбени снимки в планината? Или край морето? Или дори в някоя друга страна? Планирането на Следсватбена фотосесия ви дава гъвкавост да правите снимки на всяко място, което харесвате. Това означава, че не сте ограничени да правите снимки само в близост до Варна, София или мястото където живеете.

По-спокойни младоженци = По-добри снимки!

След сватбения ден, целият стрес, който сте натрупали по време на организацията на тържеството вече е отшумял. Притеснението дали всичко ще е наред вече е отминало и вие се чувствате далеч по-спокойни, което пък се отразява и на снимките ви. Липсата на напрежение ви дава възможност да се насладите на момента и да се забавлявате! А това определено означава, че ще имате страхотни снимки!

Изцапали сте си роклята или костюма? Няма проблем!

В деня на сватбата ви запазването на булчинската рокля и на костюма на младоженеца е приоритет. Едва ли бихте влезли във водата с тях и няма сила, която да ви накара да легнете на мокрия пясък.Това би съсипало официалните ви дрехи. Но по време на следсватбената фотосесия това не е проблем. Младоженците са склонни да рискуват и да се забавляват повече, дали ще е с цветен прашец, димки или конфети. Една бърза разходка с ATV в калта или забавна среща с някое конче на планинска поляна би изпълнила всеки с ентусиазъм и позитивни емоции.

По-разчупени прически и грим

Можете да изберете да копирате стила си за грим и прическа от вашия сватбен ден или можете да използвате тази възможност, за да го промените! Разпусната коса? Опушен артистичен грим? Следсватбената фотосесия ви дава възможност да промените нещата.

Забавлявайте се!

Отпуснете се и се веселете, както ви е на сърце! Едно от основните предимства на следсватбената фотосесия е, че не се налага да сте сериозни. Забравете как да бъдете възрастни за няколко часа и се забавлявайте от душа.

Следсватбена фотосесия

Следсватбена фотосесия – едно добро решение

Всяка сватба е различна сама по себе си, а това как вие искате тя да се проведе е най-важно. От опита, който имам като професионален сватбен фотограф мога да ви споделя, че мнозинството от младоженци признават, че това да направят Следсватбена фотосесия е едно от най-добрите решения, които са взели по отношение на сватбените си снимки..

Една булка го обясни по следния начин и мисля, че се изрази перфектно:

„Моят съвет? Опитайте се да не планирате твърде много неща в рамките на сватбения си ден. Присъствах, като кума и шаферка на други сватби преди моята и ги усещах, като прибързани и хаотични. Сякаш младоженците се опитваха да правят твърде много неща наведнъж. За нашата сватба избрахме да сведем до минимум снимките си по време на сватбения ден, като вместо това избрахме да направим Следсватбена фотосесия няколко дни по-късно. Това беше най-доброто решение, което взехме, а снимките са невероятни!“

Ако и вие искате да се видите отново в сватбените тоалети, да имате време само за себе си, без цялото бързане и да се забавлявате, докато правим едни по-различни сватбени снимки, ще се радвам да Ви помогна. Свържете се с мен и нека се видим на по чаша кафе, за да обсъдим Вашите идеи и желания.

Прочетете също и…