Следсватбена фотосесия и защо е добре, докато планирате сватбата си да предвидите Следсватбена фотосесия?

Често, мои младоженци ми споделят, с възклицание, как сватбения им ден е преминал, като един миг! А както една булките се изрази, „Денят ми беше, като едно бяло петно! Нямам търпение да видя снимките ни, за да се насладя на нещата, които съм пропуснала!“

Факт е, че за младоженците сватбеният ден преминава изключително бързо. Когато направите равносметка на времето и усилията, отделени за планиране и подготовка, ви се иска сякаш да можете да удължите деня, за да се насладите на прекрасния си празник по-дълго! Както и да успеете да обърнете внимание на вашите гости, дошли от всички краища на Света, за да изразят уважението си към вас, споделяйки празника ви.

Ами ако ви кажа, че има начин да спечелите време в деня на сватбата и да го направите по-приятен за вас и вашите гости? И, ако в същото време ви кажа, че вашите сватбени снимки ще са ПО-ДОБРИ?

Истината е, че има начин това да се постигне. И това се нарича Следсватбена фотосесия.

Следсватбена фотосесия на Шабленски фар | Shabla Lighthouse   Следсватбена фотосесия; Ботаническа градина и комплекс Двореца - Балчик | The Palace and Botanical Gardens of Balchik

Какво представлява Следсватбената фотосесия?

Следсватбената фотосесия се осъществява с булката и младоженеца в произволен ден след сватбения. Това може да бъде на следващия ден, на следващата седмица, на следващия месец, а защо не на първата годишнина от сватбата ви. Това се случва по договаряне и зависи от графика на фотографа и на младоженците. За разлика от годежната сесия, булката и младоженецът се обличат отново в сватбеното си облекло (булченска рокля и съответно костюм) и се отправят за фотосесия към някоя интересна локация.

Как Следсватбената фотосесия ще направи сватбения ви ден и сватбените ви снимки по-добри? 

Вашият сватбен ден ще бъде много по-спокоен и по-забавен, ако не бързате от място на място, опитвайки се да изтръгнете всеки миг забавление от него. Планиране на времето, за да можете да се отпуснете и насладите на деня с приятелите и семейството си, е от ключово значение. Проблемът? Голяма част от вашия сватбен ден често е посветена на позиране и на правене на сватбени снимки. И тези снимки често се правят през тази част на деня, когато светлината е най-неподходяща – по обяд или в средата на деня, когато слънцето е разположено в зенита си и създава неприятни сенки по лицата на младоженците.

Следсватбена фотосесия на Нос Калиакра | Cape Kaliakra   Следсватбена фотосесия на Нос Калиакра | Cape Kaliakra

Няколко причина да изберете Следсватбена фотосесия:

Повече прекарано време с вашите приятели и гости

Вместо да карате приятелите и гостите си да ви чакат 2-3 часа в средата на деня, за да организирате фотосесия в рамките на сватбения си ден, можете да изберете да прекарате времето с тях. Организирайте уелкъм дринк или коктейл на някоя близка поляна. Не е нужно да се чувствате виновни, когато каните всичките си любими хора на парти, а се налага да отсъстват часове, за да правите фотосесия.

По-малко ограничения във времето

Сватбените дни протичат изключително бързо и това няма как да се избегне. Прекалено много хора, с които да се видите и да побъбрите, прекалено много дейности, обичаи и церемонии, които се включват и не достатъчно време и енергия, за да направите всичко! При посрещането ви в ресторанта вече се чувствате безкрайно изтощени и ви се иска всичко да е отминало и да си останете насаме. Ами ако можете да добавите още няколко часа? Изключването на фотосесията в сватбения ден и планирането и организирането на Следсватбена фотосесия може да ви помогне в тази насока.

Следсватбена_фотосесия Фичоза | Fichoza   Следсватбена_фотосесия лавандулово поле

Да облечете отново сватбената си рокля

Вашата сватбена рокля може да е най-скъпата дреха, която някога ще си купите – не би ли било чудесно да имате причина да я облечете още веднъж?

Отлагане на фотосесията при лошо време

Ако в рамките на сватбения ви ден времето е лошо, то няма какво да направите, освен да вземете чадър и да се възползвате от него! Но съвсем спокойно Следсватбената фотосесия може да се планира при лошо време, или пък да се отложи за ден когато времето ще отговаря на нашите изисквания.

Златният час за снимки

За много типични сватби фотосесийните снимки се правят в промеждутъка от време между изнесения ритуал и влизането в ресторанта, или пък преди изнесения (официалният/ църковният) ритуал. Това обаче създава неудобството, че рядко имаме възможност да снимаме по залез слънце в деня на сватбата, когато светлината е най-добра. Това означава, че сме принудени да снимаме при по-неблагоприятни светлинни условия, съпътствани с груби сенки и по-остра светлина. Посредством Следсватбената фотосесия можем да изберем най-доброто време от деня за снимки и да се възползваме от най-доброто естествено осветление! Златният час преди залез слънце е особено очарователен и е възможно най-благоприятното време за творчество и красиви моменти.

Следсватбена фотосесия на Плаж Аргата   Следсватбена фотосесия в Замък Равадиново | Ravadinovo Castle

Изборът на дестинации е неограничен

Винаги сте искали да имате сватбени снимки в планината? Или край морето? Или дори в някоя друга страна? Планирането на Следсватбена фотосесия ви дава гъвкавост да правите снимки на всяко място, което харесвате. Това означава, че не сте ограничени да правите снимки само в близост до мястото, където живеете или където ще се провежда сватбеното ви тържество.

По-спокойни младоженци = По-добри снимки!

След сватбения ден, цялото напрежение, което сте натрупали по време на организацията на тържеството вече е отшумяло. Притеснението дали всичко ще е наред вече е отминало и вие се чувствате далеч по-спокойни, което пък се отразява и на снимките ви. Липсата на напрежение и притеснение ви дава възможност да се насладите на момента и да се забавлявате! А това определено означава, че ще имате страхотни снимки!

Изцапали сте си роклята или костюма? Няма проблем!

В деня на сватбата ви запазването на булченската рокля и на костюма на младоженеца е приоритет! Едва ли бихте влезли във водата с булченската си рокля и официален костюм! Или как да ви накарам да легнете на мокрия пясък! Това би съсипло официалните ви дрехи. Но по време на следсватбената фотосесия това не е проблем! Младоженците са склонни да рискуват и да се забавляват повече, дали ще е с цветен прашец, цветни димки или конфети, не би предизвикало дискомфорт за никого.

По-разчупени прически и грим

Можете да изберете да копирате стила си за грим и прическа от вашия сватбен ден или можете да използвате тази възможност, за да го промените! Разпусната коса? Опушен грим? Следсватбената фотосесия ви дава възможност да промените нещата.

Забавлявайте се!

Отпуснете се и се забавлявайте, както ви е на сърце! Следсватбената фотосесия е забавна, а кой не обича забавленията?

Следсватбена фотосесия на Язовир Широка поляна | Shiroka Polyana Lake  Следсватбена фотосесия на Фичоза | Fichoza

Убедени ли сте, че искате Следсватбена фотосесия?

Всяка сватба е различна сама по себе си, а това как вие искате тя да се проведе е най-важно. От опита, който имам мога да ви споделя, че мнозинството от младоженци признават, че това да направят Следсватбена фотосесия е едно от най-добрите решения, които са взели по отношение на сватбената си фотография.

Една булка го обясни по следния начин и мисля, че се изрази перфектно:

„Моят съвет? Опитайте се да не планирате твърде много неща в рамките на сватбения си ден. Присъствах, като кума и шаферка на други сватби преди моята и ги усещах, като прибързани и хаотични. Сякаш младоженците се опитваха да правят твърде много неща наведнъж. За нашата сватба избрахме да сведем до минимум снимките си по време на сватбения ден, като вместо това избрахме да направим Следсватбена фотосесия няколко дни по-късно. Това беше най-доброто решение, което взехме, а снимките са невероятни!“

Alex Velchev

Author Alex Velchev

More posts by Alex Velchev

Архив