Следсватбена фотосесия

Следсватбена фотосесия

 

Следсватбена фотосесия се прави в произволен ден, след като сватбеното тържество вече е преминало. Шест са основните предимства на следсватбената фотосесия:

  1. Емоцията от сватбения ден вече е преминала и младоженците се чувстват много по-спокойни да се отдадат в работата си с фотографа, а следсватбената фотосесия е перфектна за това.
  2. Гъвкавост по отношение на времето на провеждане на фотосесията. Докато в рамките на сватбения ден, фотографът не може да разполага с най-хубавата част от деня за фотосесия, то в рамките на следсватбената фотосесия, това може да се коригира. Например, в ясен слънчев летен ден, най-неподходящото време за снимки на открито е времето между 12:00 и 14:00 часа, когато слънцето е в зенита си и освен дискомфорта за младоженците от горещото време, при заснемането се появават пъстри сенки върху лицата, които правят снимките недотам качествени. Сватбеният фотограф трябва да изкоментира този факт с младоженците, преди сватбата и преди началото на снимките, за да не стават недоразумения впоследствие. Този недостатък може да се коригира по време на следсватбената фотосесия, когато обичайно се избира времето преди залез. Тогава светлината е по-мека и балансирана, температурите са по-поносими.
  3. Гъвкавост по отношение на метеорологичната прогноза. Ако в сватбения ден времето е дъждовно, ние не можем да го променим и приемаме даденостите такива, каквито са. При следсватбената фотосесия, обаче, имаме възможност да проверим предварително прогнозата за времето и ако то е дъждовно, сесията може да се отложи за друг ден, взависимост от натовареността на фотографа и свободното време на младоженците.
  4. Гъвкавост по отношение на локацията на фотосесията. По време на самото сватбено тържество обикновено няма достатъчно време за пътуване към интересни локации за фотосесия, далеч от големия град. Вашият сватбен фотограф ще ви предложи различни интересни локации за следсватбена фотосесия.
  5. Младоженците са склони на по-гъвкави и разчупени кадри. По време на сватбата всячески се опитваме да запазим роклята на булката и костюма на младоженеца в брилянтен вид. Самите младоженци не са склонни да се снимат на места, които биха довели до риск от зацапване. Това, обаче, може да се промени при следсватбената фотосесия, когато младоженците вече обръщат по-малко внимание на дрехите си. Практически, след тази фотосесия булката няма да облече повече роклята си и по тази причина не възразява да легне с роклята на някоя зелена поляна, или пък директно върху пясъка. Костюмът на младоженеца се опитваме да го запазим, предвид това че може да се използва и по други официални поводи.

Повече за особеностите на Следсватбената фотосесия можете да откриете в статията, написана в Блог.

Към галерия на Сватбен фотограф Алекс Велчев.