Сватбен фотограф Варна

За мен

Благодаря Ви,

че отделихте от времето си, за да разгледате моята работа!

Вярвам в това,

че ключът към

зашеметяващите сники

е в това – хората, които снимам, да се чувстват спокойни и отпочинали. Това се постига чрез изграждане на връзка с клиентите и опознаването ни един с друг. Аз съм преди всичко „портретен фотограф“ и снимането е моята страст. Ето защо винаги отделям време да опозная хората, които ме избират да бъда техен фотограф, било то за тяхната сватба или пък за лична фотосесия. Разбирането на това какво клиентите очакват и какво искат да постигнат посредством фотосесията е съществено за мен и е ключов фактор за получаването на прекрасни кадри, с които хората ще се гордеят години наред.

Сватбен фотограф Варна
Сватбен фотограф Варна

През годините

успях да развия

свой собствен стил на снимане,

който се надявам да намирате като чист и емоционален. Стремя се към улавянето на интимните моменти, към заснемането на важните детайли, към маркирането на чувствата на хората. За мен основното нещо във фотографията е да се улови Живота – няма шаблони, има креативност и любов към експеримента. Стилът ми се базира на основните и съществени познания за светлина и композиция, но – влагайки страст в работата си – се стремя да създам прекрасни кадри, които да надминават очакванията на клиентите ми.

Фотографията

винаги е била

част от живота ми,

независимо дали имам за цел да запечатам кадър със златист плаж по време на залез или невинната усмивка на дете. Преди това професионалната ми кариера премина през рекламния бизнес и професията на маркетингов специалист. Но едва сега намирам истинско удовлетворение от работата си и спокойно мога да заявя, че се чувствам наистина привилегирован да бъда част от Вашата любовна история.

Работя основно като сватбен фотограф във Варна и София, но поемам ангажименти във всички краища на България

Предсватбена фотосесия

Моята философия за сватбената фотография

 

Вярвам, че наемайки професионален сватбен фотограф, клиентите заслужават професионалист, който познава и работи перфектно с техниката си, и който притежава креативна визия за да може да създаде продукт, какъвто техните клиенти, приятели или други гости на сватбата не могат да произведат.

 

По тази причина, моята философия за сватбена фотография се състои от следните разбирания:

Сватбените фотографи са творци и по тази причина следва да притежават значителни познания за композиция, светлина, цветове, дизайн, контраст, острота, бял баланс, дълбочина на рязкост и др.

Независимо срещу какво заплащане и при какви условия се е съгласил да работи, сватбеният фотограф е длъжен да даде най-доброто от себе си, за да удовлетвори максимално своите клиенти.

Сватбените фотографи трябва да използват професионална фотографска и осветителна техника.

Сватбеният фотограф следва да търси непрекъсато усъвършенстване на своите професионални умения.

Единствената и най-важна цел на сватбения фотограф следва да бъде удовлетвореността на клиента.

Работейки непрекъснато при необичайни светлинни условия, при ограничения във времето, сватбените фотографи трябва да умеят да се нагаждат бързо към всякакъв тип ситуации, да познават брилянтно техниката си и да могат мигновенно да използват правилните настройки на апаратите си, да избират правилните обективи и необходимото им допълнително осветление и т.н., за да могат да създадат превъзходен професионален фотографски продукт, който значително надминава като качество този на други топ фотографи.

Към Начало.

Повече за работата на Алекс Велчев – Сватбен фотограф, моля натиснете тук.