Въпроси

Често-задавани въпроси

Въпрос: Бихме искали да заснемете сватбата ни! Какво трябва да направим?

Отговор: Свържете се с мен, посредством формата за контакти в сайта, като упоменете датата на вашето сватбено тържество, както и локацията, ако вече е определена. Аз ще Ви отговоря във възможно най-кратък срок чрез e-mail или обаждане по телефона. Ако е възможно, бих искал да се срещнем лично, за да можете да се запознаете с Вашия сватбен фотограф, както и за да ме попитате и да отговоря на всеки един въпрос, който Ви интересува. Когато решите, че се спирате на мен като сватбен фотограф за Вашето тържество, ще Ви изпратя проекто-договор, който следва да разпишете и да преведете капаро. След това съвсем спокойно можете да зачеркнете „Избор на сватбен фотограф” от листата си със задачи по подготовката на сватбата. 🙂

Въпрос: Колко струва заснемането на сватбения ден?

Отговор: Цената на заснемането на сватбения ден започва от 1 390,00 лв., при продължителност на ангажимента от 10 часа или до последния ритуал в ресторанта. Ако желаете пакет с двама фотографи, или с включена предсватбена или следсватбена фотосесия, както и с изработването на фотокниги, Моля, свържете се с мен за да Ви изпратя по-пълна оферта и за уточняване на детайлите. За по-кратки ангажименти, предлагам и почасова оферта.

Въпрос: Колко трябва да преведем като депозит?

Отговор: 20% от крайната цена на избрания от Вас пакет е достатъчна за да бъда ангажирани за заснемане на сватбеното Ви тържество.

Въпрос: Колко време преди сватбата трябва да Ви ангажираме?

Отговор: Колкото се може по-рано, след като сте уточнили датата си и евентуално мястото на провеждане на събитието. Моля, обадете ми се за да проверя ангажираността за съответната дата.

Въпрос: Вие лично ли ще заснемете събитието ни?

Отговор: Да! Вие наемате мен самия да заснема сватбата Ви, а не друг сватен фотограф който работи под моето име.

Въпрос: Работите ли с втори фотограф?

Отговор: Винаги препоръчвам на младоженците си да избират пакет с двама фотографи и причината е, че втория фотограф повишава драстично качеството на цялостния продукт. Вторият фотограф предлага различна, но допълваща гледна точка и ни позволява да работим по-ефективно през целия ден. Това ми дава свобода да се съсредоточа върху търсенето и заснемането на по-специални моменти, като съм сигурен че няма да бъдат пропуснати и най-важните.

Въпрос: В какъв формат снимате?

Отговор: Сватбеното Ви тържество се заснема изцяло в RAW формат, но готовия продукт ще го получите във формат JPG. Форматът RAW ми позволява да постигна най-добро качество по време на пост-обработката на кадрите.

Въпрос: Снимате ли в черно-бяло?

Отговор: Обичам черно-белите кадри! В тях има нещо толкова вечно… Тъй като използвам цифрова техника за заснемането на сватбеното Ви тържество, това ми позволява впоследствие при обработката на кадрите да реша дали даден кадър ще бъде по-подходящ в черно-бял или в цветен вариант.

Въпрос: Какво мислите за винтидж визията?

Отговор: Съществуват безброй много начини за обработка на кадрите. Някой стилове на обработка допадат на едни младоженци, но на други – не! Ако видите някакъв стил, който Ви допада, Моля покажете ми го и аз ще направя всичко възможно да получите сходен стил на заснемане и обработка.

Въпрос: Какъв вид техника използвате?

Отговор: Използвам три фулфрейм тела Nikon, в комбинация с различни варио и твърди обективи Nikkor.

Въпрос: Кога ще можем да получим готовите си снимки?

Отговор: В рамките най-много на 60 календарни дни след сватбата Ви можете да получите готовите кадри. Бих искал да подчертая тежестта и ангажираността на процеса по обработката на кадрите.

Въпрос: Занимавате ли се с видеозаснемане?

Отговор: Лично аз не се занимавам с видеозаснемане, съсредоточил съм се единствено във фотографията. Ако обаче се интересувате от видеозаснемане, моля упоменете това в първоначалното си запитване или в мейла си, за да мога да Ви препоръчам колеги с които работим и които ще Ви предложат качествена услуга.

Въпрос: Предлагате ли изработването на фотокниги?

Отговор: Да, предлагам изработването на фотокниги с изключително качество, с кожена или дървена подвързия, с вложени снимки. Размерът на албумите варира от 15х15 см. до 35х35 см. Моля, попитайте за оферта за изработването на фотокниги. Препоръчвам ви да разгледате и страницата Фотокниги.

Въпрос: Кой избира снимките за фотоалбумите?

Отговор: Първоначално, изработвам дизайн и предлагам на младоженците вариант на албум с подбрани от мен кадри. След това те разглеждат проекта и ми връщат насоки за промяна на дизайна и на снимките, които не им допадат. Правя промените по проекта, съобразно изискванията на младоженците и отново им го изпращам за одобрение. Едва след финално потвърждение на младоженците относно проекта за фотоалбум, пристъпвам към печата и изработването му.

Въпрос: Публикувате ли снимките онлайн?

Отговор: Използвам част от кадрите от сватбеното Ви тържество с рекламна цел, най-вече посредством публикации в Блог страницата на сайта ми и в социалните мрежи. Целта ми е да рекламирам фотографските си идеи и способностите ми като сватбен фотограф. Ако имате някакви забележки по отношение на публикацията на Ваши кадри, моля упоменете това при подписване на договора.

Въпроси
Въпроси

Към Начало

Повече от работата на Алекс Велчев – Сватбен и портретен фотограф, моля натиснете тук.